головна сторінка
 
зворотній зв'язок
 
мапа сайту
 
Тел +38 (0352) 28 51 92
Факс +38 (0352) 28 51 92
 
Понеділок, 23 грудня 2013 06:59

зустріч Голови Федерації роботодавців України Дмитра Фірташа

29 листопада 2013 року у Тернополі у приміщенні Тернопільського національного економічного університету відбулась зустріч Голови Федерації роботодавців України Дмитра Фірташа та Голови Тернопільської обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна з власниками та керівникам понад 200 підприємств регіону.

В ході засідання було розглянуто питання створення нових робочих місць, розвитку малого та середнього підприємництва, створення сприятливих умов для залучення інвестицій, скорочення кількості та повноважень контролюючих органів. Також розглядались питання захисту економічних інтересів України на зовнішніх ринках та розвитку внутрішнього ринку.

ПАТ “ТРЗ “Оріон” також прийняло участь у даному заході, учасникам зустрічі на виставковій експозиції було продемонстровано продукцію нашого підприємства. Голова правління товариства Ярослав Карпик подав Голові Федерації роботодавців України Дмитру Фірташу ряд проблемних питань, які потребують врегулювання на законодавчому рівні, а саме:

1. Формувати та доводити на початку року до вітчизняних виробників держзамовлення для забезпечення органів державного управління та суб’єктів природних монополій УКХ - радіозв’язку.

Орієнтовна потреба:

а) МВС України:

- радіоретранслятори – 10 шт.;

- стаціонарні радіостанції - 20 шт.;

- возивні радіостанції – 400 шт.;

- носивні радіостанції – 10 000 шт.

б) МО України:

- возивні радіостанції УКХ – діапазону для бронетехніки – 150 шт.;

- шоломофони – 3 000 шт.

в) СБ України:

- радіоретранслятори – 5 шт.;

- возивні радіостанції – 100 шт.;

- носивні радіостанції – 2 000 шт.

г) Держкомкордон:

- радіоретранслятори – 70 шт.;

- возивні радіостанції – 100 шт.;

- носивні радіостанції – 2 000 шт.

д) МНС України:

- радіоретранслятори – 10 шт.;

- возивні радіостанції – 40 шт.;

- носивні радіостанції – 500 шт.

е) Міністерство доходів і зборів:

- возивні радіостанції – 100 шт.;

- носивні радіостанції – 1 000 шт.

2. При проведенні тендерів на закупівлю обладнання радіозв’язку надати Мінпромполітики виключне право надання висновку щодо визначення вітчизняного виробника та включити висновок в обов’язкову частину тендерних пропозицій.

3. Міністерству промислової політики спільно з зацікавленими відомствами розробити концепцію розвитку системи сучасного радіозв’язку для потреб органів державного управління, максимально залучаючи до розробки та виробництва українських виробників;

4. Передбачити на державному рівні пільгове фінансування підприємств – виробників вітчизняної продукції для виконання державних замовлень.

5. Передбачити на законодавчому рівні стимулювання виробництва в Україні сучасних телекомунікаційних засобів радіозв’язку (звільнення від оподаткування на час освоєння, звільнення від сплати ПДВ та мита при закупівлі імпортного високотехнологічного обладнання для потреб виробництва, пільгове кредитування, проведення закупівель для державних потреб по процедурі закупівлі у єдиного виробника та інше).

6. Відмінити, або спростити процедуру надання Державною службою експортного контролю України індивідуальних висновків на реалізацію військової продукції власного виробництва на експорт.

7. Державним структурам відмовитись від процедури закупівель засобів радіозв’язку через тендери та перейти до процедури закупівлі у єдиного виробника.

8. Скасувати (призупинити) нарахування штрафних санкцій та пені за несвоєчасну сплату податків та платежів при наявності заборгованості виробникам продукції підприємствами споживачами, які фінансуються за рахунок коштів державного бюджету.

9. Сприяти спільному виготовленню продукції з підприємствами в які вкладаються значні державні інвестиції.

10. Визначити перелік питань, які повинні погоджуватись Прем’єр - Міністром України, згідно постанови Кабінету Міністрів від 29 березня 2010 року № 297 та спростити процедуру погодження завдань на голосування представникам держави на загальні збори та наглядові ради акціонерних товариств у статутному капіталі яких державна частка становить понад 50 відсотків.

Детальніше в цій категорії: Листи-звернення »